BENODIGDHEDEN VOOR 4 PERSONEN:
- 1 appel (type jonagold)
- 100 g witloof
- 300 g gekookt kippenwit
- 8 grote okkernoten
- 1 krop eikenbladsla
- 4 eetlepels olie
- 1 koffielepel wijnazijn
- 6 eetlepels mayonaise
- 1/2 dl room
- peper en zout
BEREIDING:
- Spoel de krop sla in ijskoud water en dep hem voorzichtig droog.
- Verdeel de blaadjes over de borden. Besprenkel ze met olie.
- Schil en snijd de appel in kleine dobbelsteentjes.
- Snijd de witloof fijn..
- Pel de okkernoten. Zorg ervoor dat enkel de witte noot overblijft. De bruine velletjes zijn zeer bitter en wrang van smaak.
- Klop de room half op, hij moet nog licht lopend zijn.
- Meng de room met de mayonaise en de azijn.
- Roer daar de fijngesneden kippenwit, witloof, appel en okkernoten onder.
- Kruid met peper en zout en schik op de borden.